Här möts du av pampiga graffitimålningar av gatukonstnärsduon Pichiavo på väggarna, ett öppet kök med välkomnande personal samt noga utvald inredning. Det är nämligen inte din vanliga kvarterspizzeria som öppnat på Västra Hamngatan 16. Nu har V Pizza, som sedan tidigare har restauranger i Los Angeles och Malmö, slagit upp dörrarna i Göteborg.
Här vill man inte bara att du ska få god och högkvalitativ mat på kort tid utan också skapa en härlig helhetsupplevelse. V står nämligen för den romerska siffran fem och representerar våra fem sinnen. Konceptet berör således inte bara mat utan de vill attrahera alla våra sinnen. Därför är musiken lika noga utvald som råvarorna och skulle du vilja kan du till och med ta känslan med dig hem genom att ladda ner deras spellista.
– Vi vill skapa en gästupplevelse där vi jobbar med alla sinnen som smak, lukt, det visuella och med känsel. Vi anstränger oss för att hitta det som vi kallar för touch points som är både hur tyget känns men också hur akustiken är och liksom bygga gästupplevelsen kring det, berättar Fast Fine’s vd Carl Stedler. Fast Fine är ägare och skapare av konceptet V Pizza.
Carl fortsätter med att berätta vad göteborgarna kan förvänta sig på restaurangen.
– Vi vill komma in som ett skönt Göteborgshäng liksom. Vi tycker att vi gör en väldigt bra pizza, vi har en väldigt trevlig lokal och tror att vi kan bli ett ställe man kan gå till 19:00 en tisdagskväll och bara droppa in. Vi tar inga bordsbokningar och eftersom att lokalen är stor finns det ofta plats.
Två av ledorden är mod och energi och det inte bara kopplas till upplevelsen utan också anställning av personal. Många i personalen är unga och helt utan tidigare restaurangerfarenhet.
– Vi anställer baserat på attityd, energi och personlighet snarare än erfarenhet. De utbildas här på restaurangen och alla gör allt, förklarar Carl.
De har gått bort från den klassiska bordsserveringsmodellen där du har en servitör som håller koll på och tar hand om gäster och deras be- ställningar. Du beställer nämligen mat och dryck via qr-koden som är placerad på bordet. Så fort maten är klar får du maten till bordet och även betalning sker digitalt så du kan lämna utan att behöva be om eller vänta på någon nota.
V-pizzan är genovesisk och degen, som bakas varje morgon, innehåller en över 100 år gammal surdeg från norra italien.
– Det är väldigt viktigt för smaken, den ger pizzan en surdegskaraktär, säger Carl.
Menyn består av förstås klassiker som margherita, burrata- och salamipizzor men utöver det också några lite speciella pizzor som den med vitlöksrostad shiitake, och en annan med rödbeta, chévre och rotfruktschips. Förutom pizzor står även sallad på menyn. Där finner du också restaurangens enda veganalternativ, bortsett från oliver och rotfruktschips.